ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Αυτοχθόνων Πληθυσμών

235599g-w09-124154aftoxthones


Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Αυτοχθόνων Πληθυσμών

 

ceb5ceb9cebacebfcebdceb1-1

Από τους Μάγια του Μεξικό μέχρι τους Αβορίγινες της Αυστραλίας και τους Τουαρέγκ της Σαχάρας, οι αυτόχθονες πληθυσμοί σε πολλά μέρη του κόσμου είχαν υποστεί την καταπίεση, το ρατσισμό, την εξολόθρευση από τους πολιτισμένους Δυτικούς. Έτσι και στην Ελλάδα, ο αυτόχθων ιθαγενής δέχεται καθημερινά την καταπίεση και τον ρατσισμό από τις αποικιακές κυβερνήσεις – Εταιρίες Α.Ε

Δυστυχώς, ακόμα και στις μέρες μας πολλοί είναι οι πληθυσμοί που ζουν υπό καθεστώς καταπίεσης, χωρίς επίσημα αναγνωρισμένες ελευθερίες, καθώς τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα στην περιοχή που κατοικούν είναι πάνω από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η 9η Αυγούστου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα για τα δικαιώματα των Αυτοχθόνων Λαών του Κόσμου. Τα δικαιώματα των πληθυσμών αυτών, που ζουν σε κοινωνίες με διαφορετικά κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, προστατεύονται από τη Διακήρυξη που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2007.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, υπάρχουν περίπου 370 εκατομμύρια αυτοχθόνων στον κόσμο, που ζουν σε 90 χώρες. Σίγουρα θα είναι πολλοί περισσότεροι σε όλη την Γαία. Αποτελούν λιγότερο από το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά αντιπροσωπεύουν το 15% των φτωχότερων. Μιλούν την πλειονότητα των εκτιμώμενων 7.000 γλωσσών στον κόσμο και αντιπροσωπεύουν 5.000 διαφορετικούς πολιτισμούς.

Οι αυτόχθονες λαοί είναι κληρονόμοι μοναδικών πολιτισμών και τρόπων που σχετίζονται με τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Έχουν διατηρήσει κοινωνικά, πολιτιστικά, οικονομικά και πολιτικά χαρακτηριστικά που διαφέρουν από εκείνα των κυρίαρχων κοινωνιών στις οποίες ζουν. Παρά τις πολιτιστικές τους διαφορές, οι αυτόχθονες πληθυσμοί από όλον τον κόσμο μοιράζονται κοινά προβλήματα που σχετίζονται με την προστασία των δικαιωμάτων τους ως ξεχωριστοί λαοί.

Οι αυτόχθονες λαοί έχουν επιδιώξει εδώ και χρόνια να αναγνωρίσουν την ταυτότητά τους, τον τρόπο ζωής τους και το δικαίωμά τους σε παραδοσιακές εκτάσεις, εδάφη και φυσικούς πόρους, αλλά σε όλη την ιστορία τα δικαιώματά τους παραβιάζονταν. Οι αυτόχθονες πληθυσμοί, σήμερα, είναι αναμφίβολα από τις πιο μειονεκτικές και ευάλωτες ομάδες ανθρώπων στον κόσμο. Η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει τώρα ότι απαιτούνται ειδικά μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων τους και τη διατήρηση των ξεχωριστών πολιτισμών και τρόπων ζωής τους.

Πριν από δεκατρία χρόνια, στις 13 Σεπτεμβρίου 2007, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Αυτοχθόνων Λαών, ένα σημαντικό ορόσημο όσον αφορά στη συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ αυτοχθόνων πληθυσμών και κρατών μελών.

Η Διακήρυξη ενσωματώνει την παγκόσμια συναίνεση για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων πληθυσμών και θεσπίζει ένα καθολικό πλαίσιο ελάχιστων προτύπων για την επιβίωσή τους, την αξιοπρέπεια και την ευημερία τους. Αναλύει τα υφιστάμενα πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, καθώς εφαρμόζονται στην ειδική κατάσταση των αυτοχθόνων λαών.

Όπως επισημαίνουν τα Ηνωμένα Έθνη, κατά την τελευταία δεκαετία, η εφαρμογή της δήλωσης έχει ως αποτέλεσμα μείζονες επιτυχίες σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, αλλά παρά τα επιτεύγματα, εξακολουθεί να υπάρχει ένα κενό μεταξύ της επίσημης αναγνώρισης των αυτοχθόνων πληθυσμών και της εφαρμογής επιτόπιων πολιτικών.

Είναι αποτέλεσμα της δική μας ολιγωρίας που βασιζόμαστε στα έτοιμα και δεν μπαίνουμε στην διαδικασία της δημιουργίας…

Από την άλλη όταν υπάρχει ήδη έτοιμη πλατφόρμα με πολιτικές ανθρώπινες, εστιασμένες σε πανάρχαιες αξίες και αρχές; Εμείς τι πρέπει να κάνουμε;;

Σταματάμε την Αντινόηση μόνο με ΝΟΗΣΗ…

Δήλωσε και εσύ Αυτόχθων Έλλην Ιθαγενής σε ένα γραφείο "Ελλήνων Συνέλευσις". Στον μοναδικό Πολιτικό Φορέα του Έθνους των Ελλήνων, για να δώσουμε με την ένωσή μας νομική υπόσταση στο ΕΘΝΟΣ μας και να διεκδικήσουμε ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ  ! 

ΠΗΓΗ


ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΔΑΝΟΥ

ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»




TΗΛ. 6932729297






youtube:



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "Ε.ΣΥ.":




ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ "E.ΣΥ" :




ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ : https://www.aitherikigrafi.gr/











Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ, ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΜΕ


ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,


ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.




ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ :

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ :






ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ:





ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ:





ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:http://www.endcyprusdebt.com/




ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:


ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ."




ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ SITE ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINKS












=======================


ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ


ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ πρώην


ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» .




=======================
ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:






ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤA MΕΣΑ


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ


Ε.ΣΥ. ΞΑΝΘΗΣ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


ΑΝΔΡΕΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 69


67100, ΞΑΝΘΗ




ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 2541106281


6932729297

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια